Een prachtige haardos onderweg

Als je vaak onderweg bent, of het nu voor zaken of plezier is, kan het moeilijk zijn om je haar in topconditie te houden. In dit artikel geef ik je tips over hoe je voor je haar kunt zorgen, welke producten je bij de hand moet hebben en hoeveel tijd je eraan moet besteden. Lees je mee?

Investeer in reisvriendelijke haarproducten

Kies voor reisvriendelijke haarproducten, zoals travel-size shampoos, conditioners en stylingproducten. Deze zijn gemakkelijk mee te nemen in je bagage en voldoen aan de reisvoorschriften voor vloeistoffen. Daarnaast kun je ook overwegen om een reisformaat föhn, stijltang of krultang aan te schaffen, afhankelijk van je stylingvoorkeuren. Het is belangrijk om goede producten te blijven gebruiken, ook al ben je veel onderweg.

Hydrateer en voed je haar

Tijdens het reizen kan je haar worden blootgesteld aan verschillende omgevingsfactoren die het kunnen uitdrogen. Zorg ervoor dat je een hydraterende conditioner en een leave-in conditioner meeneemt om je haar gehydrateerd te houden. Breng regelmatig een kleine hoeveelheid leave-in conditioner aan om je haar te voeden en te beschermen tegen schade door de zon en het weer. Een haarmasker zoals het moroccanoil haarmasker is een goede keuze.

Bescherm je natuurlijke haarstructuur

Uiteraard wil je de natuurlijke staat van je haar beschermen. Dit kan je doen door extra producten toe te voegen die dit bevorderen zoals moroccanoil curl voor mensen met krullend haar bijvoorbeeld.

Kies voor eenvoudige kapsels

Een paardenstaart is heel saai. Gelukkig zijn er meer simpele kapsels die niet veel tijd kosten maar er wel elegant en verzorgd uitzien en net iets interessanter zijn dan de standaard staart. denk in dit geval bijvoorbeeld aan een mooie rommelige vissenstaartvlecht of een lage ballerinaknot met een midden scheiding.

Neem droogshampoo mee

Droogshampoo is een geweldig product om bij de hand te hebben tijdens het reizen. Het helpt bij het absorberen van overtollige olie en geeft je haar een opfrisbeurt zonder dat je het hoeft te wassen. Dit kan vooral handig zijn als je beperkte tijd hebt of als je je haar niet dagelijks wilt wassen.

Vergeet niet te borstelen

Het kan verleidelijk zijn om te vergeten je haar regelmatig te borstelen als je onderweg bent, maar het is belangrijk om dit in je routine op te nemen. Borstelen helpt om klitten te voorkomen en geeft je haar een verzorgde uitstraling. Zorg ervoor dat je een kam of borstel meeneemt in je handtas zodat klitten niet te nog meer in de knoop draaien. Even kort een kam door je haar en dan zie je er weer presentabel uit.

Geef een reactie
You May Also Like