Plissé gordijnen als ideale raamdecoratie voor in de woonkamer

Mooie raamdecoratie geeft de inrichting van je woning net dat beetje extra. Plissé gordijnen kunnen een goed alternatief zijn voor standaard gordijnen. Plissé gordijnen kun je op maat laten maken. Door de grote keuze in kleuren en stoffen, stem je je raamdecoratie mooi af op de rest van je interieur. In deze blog lees je meer over waarom plissé gordijnen de ideale vorm van raamdecoratie zijn. 

Stijlvol ontwerp

‘Plissé’ is het Franse woord voor geplooid, wat betekent dat deze gordijnen uit plooien bestaan. Als je aan het touwtje trekt, dan klappen de gordijnen in als een waaier. Als je de gordijnen laat zakken worden de plooien wijder. Het geplooide design is stijlvol en tijdloos. Het straalt klasse en stijl uit en daarom zijn plissé gordijnen een mooie aanvulling in elk interieur. 

Uiteraard kun je kiezen uit een stof, kleur of design die past bij jouw smaak en stijl. Zoek je een neutrale stof of ga je liever voor een bijzonder patroon. Ga je voor lichtdoorlatende raamdecoratie woonkamer of volledig verduisterend voor in de slaapkamer? Die keuze is aan jou. 

Eenvoudige licht- en hitteregeling 

Net als met rolgordijnen beslis je zelf tot welke hoogte je de gordijnen laat zakken. Zo regel je eenvoudig hoeveel licht er wel of niet binnenkomt. Heb je een woning waar het grootste deel van de dag de zon op schijnt? Kies dan voor isolerende plissé gordijnen. Deze zijn voorzien van een speciale coating, waardoor de hitte niet binnenkomt. Zo houden de gordijnen je woning koel. 

Geschikt voor elk raam 

Plissé gordijnen op maat zijn eenvoudig te installeren. Ze kunnen op maat worden gemaakt. Knippen en buisjes zagen is om die reden niet nodig. Verder maakt het niet uit of je een smal of breed raam hebt. De maximale breedte is tot maar liefst 300 cm verkrijgbaar. 

Bij de gordijnen vind je een handige instructie die makkelijk te volgen is. Je ziet precies waar en hoe je moet boren om de plissé gordijnen te plaatsen. Zelfs als je een schuin dakraam hebt, kun je op eigen houtje aan de slag. Het is dus niet nodig om een installateur langs te laten komen. 

Wil je meer weten over de toepassingen en prijzen van plissé gordijnen? Vraag dan een offerte aan bij Hewo, de specialist in raamdecoratie. 

Geef een reactie
You May Also Like